Gruppförsäkring

Vår försäkring har försäkringsnr: K 63600-0000 Folksams Idrottsförsäkring

Gäller:                                              Under aktiviteter i de idrotter och den förening den är tecknad för samt resor till och från dessa aktiviteter. Vid vistelse på annan ort i samband med träning/tävling gäller den HELA vistelsen och vid utlandsresa i 45 dagar.

Dock gäller den INTE för akut sjudom och hemtransport.

Vilka är försäkrade:                  Aktiva, tävlande och motionärer, i vårt fall orientering

och längdskidåkning (+Skid-O).

Olycksfallsskada:                           Kroppsskada genom oförutsedd plötslig yttre händelse.

Ingår dessutom… Total hälseneruptur, ledbandsruptur i fotled/knä, fraktur (dock ej stess..), solsting, värmeslag och förfrysning.

Ersättning                                         Akutersättning  -  för att till viss del täcka vård och resekostnader som uppstår i samband med skadan i samband med läkarvård och sjukgymnastik. Ersättningens storlek avgörs av skadans diagnos. Det innebär att man kan inte räkna med att få tillbaks exakt för utlägget. Lägsta/högsta ersättningen är 1/6% av ett basbelopp(bb).

Söderklippta kläder – max 15% av bb.

Skadade idrottskläder och glasögon – Om skadan krävt läkarvår kan ersättning lämnas. Högst 30% av bb.

Medicinsk invaliditet och dödsfall – Kan lämnas.

Bra att veta:                                     Vid skada ring 772 87 40 Folksam, Idrott. Meddela styrelsen att försäkringen har använts.

Utbetalningarna är skattefria

Efterskydd finns inte, inte heller rätt till fortsättningsskydd.

Dubbelförsäkring… Har man fler kan invaliditets och dödsfallsersättning betalas ut för fler. Dock inte ersättning för faktiska kostnader.

Skaderegistrering - Folksam använder av ett för branschen gemensamt anmälningsreg. (GSR), Personuppgiftsansv för GSR är Försäkringsförbundet. När en skada anmäls till Folksam(skadetyp, datum, org och personnr) anmäls detta även till GSR

Uppdaterad: 09 MAR 2016 19:39 Skribent: Virve Berg

Naturpasset