Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STOF


Någon på smittskydd stockholm ifrågasatte om orientering är en elitidrott, i helgen som gick visade Stockholms orienteringsamatörer var skåpet bör stå.
 
Nu är anmälan öppnad till Rikslägret sommar i Idre Fjäll samt till StOFs gemensamma bussresa dit. Notera att det är två olika arrangörer och två olika anmälningar.
 
Vi levt på hoppet under ett helt år, nu gäller det att inte tappa fokus, utan att fortsätta hoppas ända in i kaklet.
 
Marsträffen handlar om styrketräning. Kursen bygger på en film som visar bra övningar och förklarar hur de ska göras rätt och varför det är viktigt att göra den här typen av övningar.
 
Det vankas nya insikter i att lyckas tekniskt i kontinental terräng för deltagarna i projekt 15-16 i februari.
 
StOF:s fotoorientering är avgjord. StOF har fått in båda rätta och felaktiga bidrag.
 

Ska vi träna eller inte?

(2021-01-13 13:48)
Just nu är det många frågor kring vad som gäller med direktiven för träning utomhus. Från distriktets sida har vi hela tiden följt SOFTs rekommendationer och gör så även fortsättningsvis.
 
I Orientering Stockholm #4 2020 på sid 12-13 fanns ett quiz med frågor relaterade till vår idrottsplats skogen och något om hur vi ska förhålla oss enligt allemansrätten. Här kommer nu facit till frågorna.
 
Nu stänger vi Hittaut 2020 både i City och Järva
 
I tidningen Orientering Stockholm StOF-nytt #4 2020 fanns det ett faktafel som vi härmed önskar rätta till och beklaga det inträffade.
 
Den 16-17 januari ersätter vi de traditionsenliga ungdomsträffarna med teknikövningar som sitter ute hela helgen. Det finns både orange och violetta banor och gäller alltså både 13-14 och 15-16.
 
Kartor och mark är de två viktigaste förutsättningarna för vår sport. Registerhållningen och godkännandeprocessen av kartor har varit bristfällig i Stockholm, varför StOF:s årsmöte i mars 2020 beslutade om ett nytag.
 
Vid Sprint-SM i Örebro tog Gustav Bergman sitt tredje SM-guld för året. Emma Bjessmo höll igen och blev finfin trea i D21.
 
Tullinge SK gjorde ett ryck, Järla förra veckans bubblare
 
SM-tävlingarna i Göteborgstrakterna och Ungdoms-SM i Jönköping gick enligt förhoppningarna. Tre SM-guld och massor med topp 10-placeringar blev facit.
 

 

 

Naturpasset

 

 

 

Vi finns även på Facebook

 

BVSOK - Klubbflagga

 

 

Postadress:
Bromma-Vällingby SOK - Orientering
Box 101
16212 Vällingby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bvsok@hotmail.se

Se all info